Главная → Информация → Посольства и консульства → Посольство Австрии

Посольство Австрии

 Загальна інформація для подорожі до Австрії
Австрія є країною Шенгенської угоди.
На сьогоднішній день партнерами Шенгенської угоди є наступні держави:
Бельгія, Данія, Німеччина, Фінляндія, Франція, Греція, Ісландія (не є членом ЄС), Італія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія (не є членом ЄС), Австрія, Португалія, Швеція, Іспанія

Громадянам України для в’їзду на територію Австрії необхідно мати дійсний (міжнародний) закордонний паспорт та дозвіл на в’їзд (візу) або дозвіл на перебування.
Для короткострокових гостьових поїздок до Австрії максимум до трьох місяців перебування в кожному півріччі (починаючи з першого в’їзду) Вам необхідно отримати візу.
Якщо Ви плануєте перебувати на території Австрії більше, ніж три місяці, якщо Ви хочете працювати або навчатися в Австрії, Вам необхідно отримати дозвіл на перебування.

Після введення в дію Шенгенської угоди для Австрії з 1 грудня 1997 року дозволи на в’їзд видаються у формі Шенгенської візи єдиного формату наступних категорій:
- Віза А (аеропортова транзитна віза): надає право іноземцям третіх країн, які обов’язково мають отримувати транзитні візи, перебувати під час пересадок в міжнародній транзитній зоні аеропорту, але не дозволяє в’їзд на державну територію відповідної держави.
- Віза В (транзитна віза): дозволяє іноземцю третьої країни транзитне пересування по території держав Шенгенської угоди з державної території однієї країни до державної території іншої країни; при цьому транзитне пересування не може перевищувати 5 днів перебування.
- Віза С (віза з метою короткострокового перебування, туристична віза): надає право в’їзду на територію країн Шенгенської угоди та на перебування максимум до трьох місяців у межах шести місяців, починаючи з першого в’їзду в одну з країн Шенгенської угоди.
- Національна віза D (віза з метою перебування): це національна австрійська віза, яка надається з метою перебування на термін від трьох до шести місяців, для якого не потребується дозвіл на перебування.
Така віза надає право на транзитне пересування через держави Шенгенської угоди протягом максимум п’яти днів, щоб дістатися Австрії, та не надає права для перебування на території.

Обов’язкові документи для отримання візи:
- повністю заповнений (німецькою або англійською мовою) та власноручно підписаний бланк клопотання про надання візи;
- актуальна фотокартка подавача;
виняток: власники дипломатичних та службових закордонних паспортів, а також особи, які не є громадянами України, мають подавати 2 клопотання про надання візи та 2 фотографії;
- закордонний паспорт в оригіналі (термін дії паспорту має складати мінімум на три місяці більше, ніж тривалість заявленої візової підтримки), а також копії сторінки з фотографією і відповідних сторінок з шенгенськими візами.
- довідка з місця роботи подавача.
Термін розгляду — від 2 діб.

Додатково вимагаються для туристичних поїздок:
- бронювання готелю та підтвердження про оплату;
- підтвердження про достатню кількість фінансових коштів (кредитні картки, виписки з банківських рахунків, та ін.), а також довідка про розмір заробітної плати;
- дорожній та медичний страховий поліс (сума покриття мінімум 30.000 Євро);
- авіаквитки або, відповідно, підтвердження про бронювання авіаквитків
ділових поїздок;
- підписане фірмою запрошення на фірмовому папері в оригіналі, в якому вказана мета поїздки, дати поїздки та прізвище, дата народження й номер паспорту запрошеного ділового партнера. (Такі дані як „переговори, обговорення, службове відрядження” та ін. не є достатніми);
- виписка з торгового реєстру;
- заява-зобов’язання австрійської фірми;
- дорожній та медичний страховий поліс (сума покриття мінімум 30.000 Євро);
- доручення, нотаріально завірене.
Додатково вимагаються для транзитних подорожей:
- копія візи в основну країну перебування
- дорожній та медичний страховий поліс (сума покриття мінімум 30.000 Євро)
- копія авіаквитків, залізничних квитків та ін.

Усі документи повинні подаватися з перекладом на німецьку мову!
Посольство залишає за собою право вимагати в окремих випадках додаткові документи. При представленні неясних даних подавач запрошується на особисту співбесіду.

Консульський збір:
Консульські збори сплачуються під час подання клопотання та не повертаються у випадку відмови. Сума консульського збору з представленням квитанції консульського відділу сплачується у банківській установі. Видання візи або дозволу на перебування відбувається лише після сплати консульського збору.
Аеропортова транзитна віза (віза А): 35 Євро;
Транзитна віза (віза В): 35 Євро;
Туристична віза (віза С): 35 Євро;
Віза з метою перебування (віза D):  75 Євро;
Дозвіл на перебування (виданий дипломатичним представництвом): 75 Євро.

Адреса: 01030, Київ, вул. Івана Франка, 33
Телефон: +38(044)220-57-59, 244-39-42, 244-39-43
Факс: +38(044)227-54-65, 230-23-52
Подача документів: пн - пт (09:30-12:00)
Отримання документів: пн - пт (09:30-12:00)
Консультації за телефоном: 14:00-16:00



723-81-79
/067/
г.Киев
428-87-55
/044/
г.Киев
Мы всегда рады
Вашим звонкам.
Туры и страны